Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η Γεωτεχνική Αιγαίου συνεχίζει τις ενημερώσεις με θέμα τη νέα ΚΑΠ



Η Γεωτεχνική Αιγαίου συνεχίζει τις ενημερώσεις με θέμα τη νέα ΚΑΠ και τις αλλαγές που επιφέρει στη γεωργία και την κτηνοτροφία των νησιών μας.

    
    Η Γεωτεχνική Αιγαίου , εδώ και δύο χρόνια έχει συστήσει μία ομάδα γεωπόνων  οικονομολόγων και μηχανικών περιβάλλοντος προκειμένου να μελετήσει τους νέους κανονισμούς της Ε.Ε. και να ενημερωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ από τον οποίο είναι πιστοποιημένος Φορέας σύνταξης -  υποδοχής και διόρθωσης δηλώσεων ΟΣΔΕ των λεπτομερών εφαρμογής του Εθνικού φακέλου.
Η ομάδα αυτή έχει  εκπαιδεύσει το προσωπικό της εταιρίας μας και τώρα έχει την ευθύνη κατάρτισης και των παραγώγων που εξυπηρετεί σε πληθώρα προγραμμάτων (Δηλώσεις  ΟΣΔΕ - Γεωργικοί σύμβουλοι - Βιολογικά - Σχεδία βελτίωσης - Νέων αγροτών - Αδειών λειτουργιάς  αλλά  και δεκάδων άλλων  προγραμμάτων στην γεωργια και την κτηνοτροφία ) που υποβάλουν για χρηματοδότηση με την υποβοήθηση της εταιρίας μας. 
          Από την ομάδα αυτή προέρχονται και οι ομιλητές που περιοδεύουν στο νομό για την έγκαιρη ενημέρωση των παραγωγών.


         Οι ομιλίες που θα παρουσιάζονται στη διάρκεια των συναντήσεων, θα αναρτούνται στην ιστοσελίδα της Γεωτεχνικής Αιγαίου, ώστε οι παραγωγοί είναι ενημερωμένοι που και πότε μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έρχονται με την νέα ΚΑΠ τόσο στην χρηματοδότηση μέσω των άμεσα και έμμεσα ενισχύσεων που θα λαμβάνουν, όσο και στις γεωργικές και κτηνοτροφικές πρακτικές που πρέπει να επακολουθήσουν στο μέλλον στις εκμεταλλεύσεις τους ώστε να είναι σύννομοι με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς.

Την Κυριακή 15/3/2015 συνεχίζουμε με ενημέρωση στην Σκάλα Ερεσού στο παλαιό δημαρχείο ώρα 20:30 μμ.
        
           Με κεντρικό θέμα τις αλλαγές στην κτηνοτροφία που έρχονται με την νέα ΚΑΠ, αλλά και  τις υποχρεώσεις και την σύνδεση με την Δήλωση ΟΣΔΕ του 2015 για την έκδοση των νέων δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης.  

        Τέλος, η Γεωτεχνική Αιγαίου, προτρέπει όλους τους παραγωγούς του τέως Δήμου Ερεσού-Αντίσης και της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στις ενημερωτικές συναντήσεις της και τονίζει ότι προτεραιότητα του Φορέα υποδοχής δηλώσεων ΟΣΔΕ  παραμένει η άμεση επαφή με την αγροτική κοινωνία του νομού και η προσφορά ουσιαστικών υπηρεσιών στους αγρότες όπως προσφέρει πολλά χρόνια τώρα στους νησιώτες αγρότες και κτηνοτρόφους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου