Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

«Τρέχω έτρεχον σκόνταψα και έπεσα»

 Γιάννης Φλωρίδης
   

               Ήταν Ιούνιος όταν για πρώτη φορά ενημέρωσα τους « ανευθυνουπεύθυνους» του τόπου που οδηγεί το «εθνικό σχέδιο διαχείρισης βοσκών» για το νησί μας. Οι επαΐοντες έκαναν πάνω από μήνα να καταλάβουν το πρόβλημα. Δεν ήθελαν να το πιστέψουν ; Δεν τους επέτρεπαν οι πολιτικοί μέντορες τους; Περίμεναν άλλον να βγάλει τα κάστανα απ την φωτιά; Δεν ήθελαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους; Μόνο οι ίδιοι ξέρουν το γιατί.



       Έγιναν τοπικές συσκέψεις ένα μήνα μετά, με το σύνολο των υπεύθυνων, γράφτηκαν γράμματα, έγιναν επαφές με την Αθήνα, αποτέλεσμα κανένα. Όλοι περίμεναν τους άλλους, κρατούσαν και κρατούν το πρόβλημα κάτω από το χαλί χωρίς να αντιλαμβάνονται τι μας περιμένει. Χάθηκε αρκετός χρόνος χωρίς να γίνουν τα απαραίτητα από αυτούς που έπρεπε. Προφορικά αλλά και γραπτά καθησύχαζαν το «ποίμνιο τους», ότι μόνο για φέτος θα ισχύσει το μέτρο και ότι ο επιτυχημένος Υπουργός κατάφερε να βελτιώσει τον κανονισμό.

      Είναι αργά σήμερα, το πρόβλημα πήρε ξανά δημοσιότητα γιατί ο χρόνος που απομένει μέχρι την πληρωμή των επιδοτήσεων δεν φτάνει για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές (τον Οκτώβριο επικυρώνονται οι αιτήσεις ΟΣΔΕ). Οδηγούμαστε σε defacto αναγνώριση του νέου Εθνικού Σχεδίου Βοσκοτόπων, με αποτέλεσμα να ξαναδούμε με την «Νέα ΚΑΠ 2015-2020» τα ίδια με την προηγούμενη κατορθώματα για τον τόπο μας.



       Αναλύστε την μέση αξία των δικαιωμάτων ανά εκτάριο που έχουμε σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΑΠ συγκρίνοντας, όχι μόνο με την Κρήτη, αλλά και με το Ιόνιο και θα καταλάβετε γιατί δεν πρέπει να αναγνωριστούν όλοι οι βοσκότοποι στην Λέσβο. 






Οι υπεύθυνοι του τόπου:
Γνωρίζουν ότι όλα είναι σχεδιασμοί για την Νέα ΚΑΠ;
Γνωρίζουν ότι με τον τρόπο τους θα καταδικάσουν και πάλι το Νησί;

        Είναι καιρός να σταματήσουν οι τοπικοί άρχοντες να κρατούν απληροφόρητους τους κτηνοτρόφους της Λέσβου. Όταν αναλαμβάνουν τις τύχες του τόπου να ξέρουν και πώς να τις υπηρετούν, ειδικότερα δε όταν έχουν και συμφέροντα ύπαρξης από την ευπαθή αυτή ομάδα των κτηνοτρόφων. Είναι καιρός και «οι ποιμένες» να καταλάβουν ότι πρέπει να οργανωθούν και να διεκδικήσουν τα δίκια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου